Hybridilämmitys

Alpha-InnoTec LWA -ilma-vesilämpöpumppu ja aurinkokeräimet

Hybridilämmitys = parhaat puolet jokaisesta lämmitysratkaisusta

Callidus on toimittanut Suomessa tuhansia lämmitysratkaisuja yli 40 vuoden aikana. Alkuvaiheessa myimme öljypolttimia; nykyään valikoimassamme ovat lämpöpumput sekä aurinko-, öljy- ja kaasulämmitys. Monipuolisen tuotevalikoiman sekä pitkän kokemuksen ansiosta Calliduksesta on tullut lämmitysratkaisujen asiantuntija, jonka erityisalaa ovat useaa lämmönlähdettä hyödyntävät hybridilämmitysjärjestelmät.

Hybridilämmitykseksi kutsutaan mitä tahansa sellaista lämmitysjärjestelmää, joka hyödyntää useampaa lämmönlähdettä. Lämmönlähteinä voivat toimia öljy, kaasu, sähkö, maalämpö, ilmalämpö, vesistölämpö tai vaikkapa puu.

Hybridilämmitysjärjestelmät ovat usein kaikkein järkevin ratkaisu lämmitykseen. Tällöin voidaan hyödyntää kunkin lämmönlähteet parhaat puolet mahdollisimman tehokkaasti. Jos haluat tarjouksen sinulle sopivasta hybridilämmityksestä, johon sisältyvät lämpöpumppu tai aurinkokeräimet, voit täyttää mitoituskaavakkeen. Mitoituskaavakkeen lopussa voit kertoa erityistoiveistasi ja tavoitteistasi sekä kuvailla vanhaa lämmitysjärjestelmää, jonka haluat jättää käyttöön.

Esimerkkejä hybridilämmitysjärjestelmistä:

Lämmityssaneerauksissa uudehko öljy- tai kaasulämmitys voidaan usein jättää käyttöön kovimpia pakkasia varten, kun siirrytään ilma-vesi- tai maalämpöpumppuun. Vanhaa järjestelmää ei tarvitse purkaa ja se voi tarvittaessa auttaa lämpöpumppua.

Aurinkokeräimet riittävät usein käyttöveden lämmitykseen keväästä syksyyn, mitoituksesta riippuen. Niiden oheen tarvitaan Suomessa kuitenkin käytännössä aina jokin muu lämmönlähde. Aurinkokeräimet ovat erinomainen lisä lämpöpumppujen oheen. Ne säästävät lämpöpumppua ja tehostavat sen toimintaa ja ovat vähäisiä huollontarpeeltansa.

Maaseudulla puulla toimivat lämmitysjärjestelmät ovat perinteisesti olleet monelle sopiva ratkaisu. Puuta on helposti saatavilla ja sillä on korkea energia-arvo. Lämpöpumput tai aurinkokeräimet ovat myös erinomainen valinta puulämmityksen oheen silloin kun halutaan ympäristöystävällinen, kustannustehokas ja helppokäyttöinen ratkaisu. Esimerkiksi maalämpöpumppua voidaan käyttää lämmitykseen tarpeen mukaan silloin, kun puulämmitys veisi liikaa aikaa.